Marc Gijzen

digitale beeldbewerking & lithografie

Handige links:

Print Arena


Informatie over heersende standaards en specificaties binnen de creatieve industrie.
Het doel van PrintArena is kennis en informatie toegankelijk te maken voor de creatieve industrie, waardoor uiteindelijk de gebruiksvriendelijkheid van gedrukte media vergroot zal worden. Print Arena is een gezamenlijk initiatief van CMBO, Cebuco, ZSO, KVGO, Nederlandse Uitgeversbond.

The European Color Initiative (ECI)


The European Color Initiative (ECI) is a group of experts which is dedicated to advancing media-neutral colour data-processing in digital publishing systems. Voor informatie over kleurbeheer. Hier kan je o.a. alle benodigde kleurprofielen downloaden.

The Ghent PDF Workgroup (GWG)


GWG is an international assembly of industry associations, vendors and experts; whose goal is to establish and share process specifications for best practices in graphic arts workflows.

Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC)


Onafhankelijke kenniscentrum voor de grafische industrie.
Onder andere informatie en download van profielen voor Indesign's Live Preflight.
Met de introductie van CS4 heeft Adobe ook een krachtige preflight tool ingebouwd in haar opmaakpakket InDesign. De "Live Preflight" tool controleert de layout tijdens de opmaak en geeft oplossingen voor fouten.

De Monsterkamer


De Monsterkamer is een nieuw bruisend initiatief waar je heel veel informatie over grafische producties kunt vinden. Naast een overweldigend aanbod van papiercollecties vind je er tevens vele voorbeelden van o.a. binders, papier veredelaars, lithografen en drukkers. Een inspiratiebron voor iedereen die zich bezig houdt met grafische producties, en in het bijzonder voor vormgevers en studenten! Al met al een unieke plek die een lang bestaand gat in grafisch Nederland met verve weet te vullen. Naast dat je ze kan bezoeken om zelf rond te neuzen kan je er advies krijgen en zijn er ook regelmatig expert meetings en andere bijeenkomsten. Ik kan dan ook een bezoek van harte aanbevelen. Neem er wel ruim de tijd voor voor je het weet ben je er uren zoet.