Marc Gijzen

digitale beeldbewerking & lithografie

BEELDBEWERKING

Alles wat een beeld mooier of beter maakt is mogelijk: kleurcorrectie, helderheid, contrast, verzadiging, belichting, speciale effecten en filters, fullcolour, zwartwit, mono/duo/trio-tone, enz, enz, enz.... en natuurlijk retoucheren, restaureren en manipuleren in Photoshop
Ook XL uitvergroten met speciale software! (bijvoorbeeld voor abri, billboard of geveldoek)

OPTIMALISEREN

Bij grote projecten met veel beeld zijn de bronnen en kwaliteit vaak heel divers.
Na overleg over sfeer, uitstraling en technische mogelijkheden draag ik zorg voor een uitgebalanceerde en consistente beeldkwaliteit in uw gehele publicatie.

DIGITALE LITHOGRAFIE

Optimaal resultaat van uw beeld door een juiste keuze van witpunt, inktdekking, resolutie/schalen, profiel gebruik, omzetting RGB/CMYK, en scherpte.
Beelden worden drukwerk-klaar geleverd en kunnen worden opgeslagen in diverse bestandsformaten. Ook het maken van certified PDF's behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk razendsnel afleveren via internet. Mijn jarenlange drukkerij ervaring komt bij het overleg met uw drukker goed van pas.

KLEURBEHEER (colourmanagement)

Door het juiste gebruik van diverse profielen, een gekalibreerd beeldscherm, digitale kleurproeven en eventueel persproeven is het gebruik van beeld en kleur voorspelbaar en beheersbaar te maken. Naast het leveren van ISO-gecertificeerde (contract-) proeven, adviseer ik ook over toepassing van kleurbeheer in andere delen van het productieproces.
Dit laatste is met name praktisch voor vormgevers, fotografen en illustratoren.

SCANNEN

Voor het digitaliseren van foto-afdrukken, dia’s, tekeningen en alle andere mogelijke originelen behoort scannen nog steeds tot de mogelijkheden. Ik maak hiervoor gebruik van een HIgh-End A3+ vlakbedscanner.